Wednesday, January 1, 2014

Selamat tahun baru 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca semua. Alhamdulillah tahun 2014 telah menjelma. Banyak suka dan duka sepanjang 2013 yang boleh jadi pengalaman berguna buat kita semua. In shaa allah akan lebih rajin update blog tahun ini.

Sunday, September 15, 2013

Family's first trip to ipoh

Salam blogger readers....

It's been a while since I'm updating my blog. Just a quick and short entry. Today was a family's first trip to Ipoh. Actually we were going there because hubby's best friend got married. Alhamdulillah baby Y was well behaved. My MIL also coming with us.  Phew~

Can't wait for another family trip. Let's pictures do the talking. ♥♡♥

Friday, July 12, 2013

Baby Y genap sebulan

Salam jumaat ♥♥♥

Alhamdulillah hari ni genap baby Y a.k.a Yusmarissa Adelia sebulan. Lahir 12 Jun 2013 yang lalu secara c- zer (akan cerita kemudian) dengan berat 3.25kg sekarang ni da 4kg. Syukur kepada Allah atas amanah yang diberi. Jujur Bella dan suami teruja dengan tanggung jawab baru kami ni.

Masa mengandung lagi kami da cari nama yang sesuai beserta makna yang baik. Hubby nak kekalkan nama Yus sebab nama dia Yusnizam. So Bella pon cari la nama yang sedap dipanggil dan didengar pastu cari maksudnya. Akhirnya berkenaan dengan nama Marissa yang bermaksud kesopanan dan Adelia yang bermaksud keadilanku.  Semoga Yusmarissa Adelia membesar menjadi muslimah yang menjaga adab sopan dan tegas menegakkan keadilan. Amin.

Lagi berapa hari kami akan pulang ke rumah  sendiri. Xabis pantang lagi tapi kesian dengan hubby. In shaa allah mudah-mudahan Bella dan baby dapat survive nanti. Selama ni mama yang banyak jaga kami. Nervous la plak memikirkan sebab baby tiap2 malam menangis. Kadang buntu jadinya sebab xtau apa punca dia camtu. Harap2 abis pantang ni baby akan kurang@hilang jetlag waktu malam. Huhu.

Okla nanti Bella akan update proses kelahiran baby Yusmarissa Adelia yang agak complicated tu. Doakan baby Bella sehat2 selalu. Till then.

Love Bella ♥ ♥ ♥

Wednesday, June 12, 2013

11 Jun 2013

Salam semua.
Hari yang panjang dan penat buat kami.
Pergi serdang follow tarikh last extend due. Due bella 2 Jun 2013.

Doc hospital serdang bagi options kat bella sama ada nak stay tapi xjanji dapat deliver kat serdang @ akan dihantar ke kajang sebab wad hospital serdang padat. Klu xnak stay better balik dulu so esok (12/06/2013) datang balik untuk warded. Kes bella ni walaupon da overdue tapi sebab xturun tanda so doc kira masih ok.

Hubby dan bella da pening. Stress pon ye. Kami risaukan pada baby sebab da lama sangat. Call abah dan mama bella dorang suggest bella pergi pusat bersalin razif kat klang. Kami pon fikir dulu dan lepas lunch kami terus kemas2 dan shoot ke klang.

Sampai je sini daftar sume dan jumpa doc. Doc terus minta bella admitted sebab baby da lama sangat. Hubby pilih single room sebab hubby nak teman bella. Lepas ambil details sume nurse datang cek ctg baby. Nurse akan cek setiap 6 jam sekali. So far sume ok. Bella redha je kali ni. Mungkin belum ada rezeki bersalin di hospital kerajaan. Alhamdulillah ada saving sikit untuk cover expenses ni.

Sekarang da lepas pukul 12.00 malam tapi mata bella tak bole nak lelap. Contraction da start kerap sejak doktor masukkan ubat induce pukul 8.00 tadi. Memang rasa nak nangis je masa doc seluk tadi bagitau da buka 1cm.  Alhamdulillah. Harap2 esok da bole bersalin normal. In shaa allah. Amin.

Hubby pon da lolap mata sebelah ni. Alhamdulillah hubby dapat katil extra free so xdela dia sakit badan sangat. Sian pulak tengok dia kepenatan dari siang tadi. Okla nak cuba lolap mata gak. Kang pukul 4 pagi nurse masuk nak datang cek lagi mulala rabak mata. Esok bella sambung lagi ye. Muahxxx.

Love

Bella ♥

Sunday, June 9, 2013

Entering 41weeks

Salam ahad semua...

Hari ni rehat2 hujung minggu je. Baby Y da masuk 41weeks :-) Yup almost 10 bulan carry anakanda kesayangan ni.
Tinggal dua hari lagi sebelum bella kena warded. Takutnya Allah je yang tau.

Alhamdulillah setakat ni Baby Y gerqk cukup. Sakit kat pinggang memang tak tertanggung la. Selagi boleh tahan bella tahan. Hubby la yang selalu gosok belakang badan.  Heaven giler.

Tadi beli kelapa muda then hubby tolong kopekkan. Segar rasa minum air kelapa segar. Okla nak siap2 balik rumah ni. Till then.

Love

Bella ♥

Birthday my sisters ♥♥♥

Salam semua..

Last week birthday my 2nd sis dan semalam pula birthday my younger sis.
Both share bulan yang sama. So untuk 2nd sis bella hadiahkan Al - quran ekslusif rainbow sempena birthday dia yang ke 23 tahun. Happy sangat2 bila dia teruja sebab katanya dah lama dia mengidam nak beli. Alhamdulillah. :-)

Ok untuk si kecik tu pulak bella belikan set lunch box upin ipin. Alhamdulillah dia pon suka. Semalam da bawa bekal pergi sekolah. Semangat betul. Haha. Good job baby!!

In shaa allah pasni June akan ada sorang lagi join iaitu my baby. Yeay!! Till then.

Love

Bella ♥