Tuesday, January 31, 2012

Contest by Precious Touch Bridals

Alhamdulillah masih sempat nak join contest ni .Masa blogwalking kat Miza tadi terus teruja nak join contest ni.
Ok, contest ni terbahagi... kepada 2 method, boleh join via both methods, tapi hanya satu hadiah saja tau.

Method A: Via FB
1. Like page Precious Touch Bridals.
2. Post comment di photo ini dgn ayat: Saya impikan majlis perkahwinan yang .......... (tidak lebih 50 perkataan)
3. Share photo contest ini di wall anda.
4. Ayat paling kreatif akan dipilih sbg pemenang oleh PTB.
Tapi i choose method bawah ni la alang2 da buka blog. Huhu.. dasar pemalas..


Method B: Via Blog
1. Like page Precious Touch Bridals. (DONE)

2. Buat entri di blog yg mengandungi ayat: Saya impikan majlis perkahwinan yang ..........(tidak lebih 50 perkataan) 
Saya impikan majlis perkahwinan yang ... sederhana namun meriah dengan kehadiran saudara mara dan sahabat handai yang bersama-sama membantu memeriahkan majlis perkahwinan pertama kali dalam keluarga kami. Dengan niat yang ikhlas untuk mengeratkan semula tali silaturrahim yang mungkin sudah lama hilang dengan harapan semoga setiap doa tetamu yang hadir akan membawa seribu rahmat dan hikmah buat pengantin dan juga tuan rumah.
 
3. Letak photo contest dan link FB page Precious Touch Bridals di entri tersebut.
(DONE)
 Precious Touch Bridals
4. Email precioustouchbridals [at] gmail [dot] com utk inform penyertaan anda.(DONE)
5. Ayat paling kreatif akan dipilih sbg pemenang oleh PTB. (DONE) Perasan

Tarikh akhir penyertaan adalah pada 3 Feb 2012 dan pemenang akan diumumkan pada Sabtu, 4 Feb 2012. All the best you all b2b.
Love
Bella

Hiv test - done!!

Salam semua...

Alhamdulillah hari ni da settle satu lagi prosedur perkahwinan - Hiv test.

Hari ni keje half day la.. Sebab nak pergi buat ujian Hiv tu.

So,My Other Half pick me up at 2 pm and pegi kedai makan dulu sebab da lapar giler.

Lepas da memuaskan nafsu lapar,terus shoot pergi Klinik Kesihatan Jenjarom.

Nasib baik masa sampai xramai sangat orang. So,terus pergi kaunter dan isi borang.


Alhamdulillah da isi borang sume pas balik kat kaunter dan tunggu sampai di panggil pulak.



No 0127 - mine  
No 0128 - My Other Half

Tunggu pulak kat section saringan sebelum nurse panggil. Xlama pon dalam 5 minit duduk nurse tu panggil.

Then nurse tu pon suruh isi kad warna coklat bersama dengan pasangan. siap briefing lagi pasal Hiv tu.
So far i n My other half aware tentang penyakit ni. After nurse tu terangkan sume dia pon start nak cucuk.

Tapi masa tu single2 la cucuk kan. My Other Half da cuak sebab dia takut kena inject. Haahhahah

Then sampai masa dia pulak.... 


My Other Half yang da cuak

Bertahan..bertahan..huhui
Muka lega da lepas buat Hiv test..huhu

Lepas tu tunggu doc panggil untuk reveal result. Tapi kan confius sikitla sebab doc tu xcakap kita positif ke negatif ke.. Doc tu tanya kita faham x hiv tu ape.. Then tanya bila nak kawen la.. etc..etc..

Last but not least, doc tu tanya i direct je... " Awak ni merancang keluarga ke? " 
I pon cakap x la.. Then doc pon bagi i asid folik. Katanyer baik untuk wanita yang bakal hamil.


I rasa sebulan nak wedding baru i makanla kot pil ni.. Tu pon klu xlupe.. My Other Half da senyum2 je masa amik kat farmasi tadi. Huhu.. Malu i. Hahahaha.......

Okla tu je yang nak share buat masa ni.. Alhamdulillah banyak yang da settle terutamanye barang-barang hantaran dua belah pihak. Adala skit2 yang tinggal tunggu gaji bulan depan lak. hoho...

Till then for the next story bebeh!!

Love 

Bella







Thursday, January 26, 2012

ANAZTASIAS SPA GIVEAWAY

Salam Khamis semua....

Bosan-bosan kat opis tadi jengukla blog exb2b ni..Puan norekerel tu..

Then i saw this y'alll



Its so nice kan dia buat giveaway ni..(nora saya puji-pujian awak ni..hoho)

Actually cik norakerel tu buat giveaway ni sempena penubuhan Fb Anaztasia-Tie-The-Knot 

Jomla mencube giveaway ni.. Pada saya yang memang wedding April ni kalau dapat

hadiah giveaway ni sangat2 HAPPY la dapat memanjakan diri sebelum wedding. Amin.

Penyertaannya mudah sahaja. Here the details guys :)

1) Buat satu entry di blog dan letakkan gambar 'spa giveway'
diatas di dalam entry. LINK kan ke blog ini.

2) Sekiranya anda belum like facebook anaztasias tie the knot,
silalah like ye. terima kasih toiche :)

3) Kemudian tag 2 kawan anda, ajak dorang joinn giveaway ni.

4) Okey, siap dan tunggu keputusannnya.

 See?? Mudah kan??

Saya nak tag dua exb2b ni Amy and also mommy mamatiamia 

To Puan Nora , i wish that i can have this present lahh... hoho...(perasan!!)

and just wanna wish you have a blissfull life after married with your lovely hub... :-)

Now i just need this coz wedding stuff just make me freak out!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Nite,

Love

Bella


Thursday, January 19, 2012

Alkisah 100 hari. . .

100 hari lagi ikatan cinta akan terpatri..100 hari lagi ku kan jadi miliknya.
Semoga allah permudahkan semunya. Amin.

Wednesday, January 11, 2012

Scrapaperclip Giveaway Anniversary

HeLLO pEEpsss....

Come and join this giveaway


GIVEAWAY !!!!
Closing next Thursday 12pm Noon on 19th January 2012
A Free A5 size wedding Mini Signage !!!
worth RM40
All you need to do is :

1. Be a follower.
2. Copy my button below and put it on your sidebar.






3. Spread this news in your blog post title Scrapaperclip Giveaway Anniversary. Simple one will do..No need to write so much. Quick and simple to link your post to mine so that others can participate too.

4. Leave comment here with your link of the post and email address easier for me to notify the winner later.
Format : Giveaway Anniversary : Post Link : Email
** make sure u give your email as without email not able to process =)

5. DONE !

6. Only Comments under this particular post will be accepted to join. Other post will be disqualified oke..

7. However if you are already a member/follower just post the entry and thats it!

Love,

Bella


Monday, January 2, 2012

testing..testing..2012

Salam semua..
Selamat tahun baru 2012.
Semoga tahun ni lebih baik dan barakah buat kita semua
especially buat b2b yang bakal melangsungkan majlis.
Saya pon da xsabar nak kawen. Huhu. (gatal mode)
Okla selamat bekerja esok. ;-)