Tuesday, September 27, 2011

Tiga Hari Lagi...Yippeee!!!!

Salam Love...

See?? Tinggal tiga hari je lagi...

Rasa xsabar plak..hehehe..

Bukan gataii ke ape cuma rasa xlarat la nak tunggu lame2 da..

Stress woo.. Okla arini nak update progress je.

Let's check this out bebeh :)

1. Hantaran 13 dulang da siap (thanks to my mom yg kreatif deco)
tapi ada gak barang yang belum ada. Xpe jumaat ni cari.

2. Catering da book.(order 150 pax)

3. Dua buah khemah da book. Theme : Oren

4. Kwan2 bestie sume da jemput. Depends on them klu free datang. :)

5. My mom nak buat bihun sup untuk back up kalau makanan xcukup.

6. Tema org sebelah Hijau. huhu. Xsabar nak tengok.

7. Cuti Jumaat da apply. Yeayyy!!! tapi nak kena settle banyak benda. :)

8. Malam ni buka NOTA BAJET buat kira2 untuk settle payment. :(

Yang pasti DUIT semakin merosot..huhuhu..mana nak cekau ni!!!

Betul ke orang cakap kalau kita nak kawen insya allah rezeki tu murah je??

Amin ramai-ramai ye.... :-)

Love Bella

Thursday, September 22, 2011

Tragedi di pagi KHAMIS

Salam Love..

Tajuk kemain gempak.. sebenarnyer xdepape serius pun..

Pagi tadi masa otw nak g keje hujan renyai2..

Jalan plak jem.. pelik betul padahal xdepape pon..

Polis bole plak borak2 tepi jalan.. Adoyai pakcik xnampak ke???

Pastu otw ke bank lalu shortcut Kebun Bharu..

Kete depan aku ni plak kejap kekiri kejap kekanan..

Last2 masa nak elak kete dari belah kanan..

Tup-tup....
.
.
.
.
.
.
Bang!!! Kete langgar LOBANG wey!!!

Adoi..terus rasa macam senget sebelah..

Tapi still konfident bawa kete tu..

Last2 berhenti terus call org opis minta tolong..

Nasib da dekat..kalau x meroyanla tepi jalan tuh..

Lepas tukar temporary tayar..terus pegi kedai tukar yang baru

since tayar tu xde angin sgt..

Da settle sume terusla bayor kan.. Nanges!!!

Nasib claim masuk semalam bole la bayar kan..

Xpela insya allah ada rezeki lain..

Yang penting selamat...

Till then. Love.

Note : masih rasa terkejut sejak insiden pagi tadi.

Tuesday, September 20, 2011

Another 10 Days Left....

Salam Love..

Phew!!! Halfway preparation already done..

Tinggal hantaran belum deco lagi.

Malam ni operasi men"deco" akan bermula. Yeah!!

Next Jumaat cuti tapi keje masih menimbun lagik.

Sempatkah siap?? huhu...

Bila stress mulut pon nak makan je..

Harap2 xtimbul la lemak2 kat baju nanti.

Okla. Till then.

Love. Bella.

Saturday, September 17, 2011

Perasaan

Salam love,

Stress. Sedih. Sensitif.

Enough for today.

Nite. Love

Thursday, September 15, 2011

15 hari lagi.... Nervous mode!!

                                                             Salam semua...

Malam ni nak share beberapa isu yang belum-semasa-sudah settle sebelum majlis berlangsung.
Sebagai ingatan kepada saya kalau ada perkara yang berbangkit plak . Chaiyokk!!!

1. Tarikh : 01 Oktober 2011

2. Masa : Selepas zohor

3. Tempat : Rumah saya

4. Tema : Peach

5. Pelamin : Tiada ( maybe buat satu ruang letak dua kerusi untuk sesi sarung cincin )

6. Khemah : Abah nak confirmkan esok.

7. Makanan : Katering (mama n abah da settlekan tadi.. tinggal nak bayar je.yeay!!)

8. Baju bertunang : Beli siap je baju kurung moden warna soft peach.  RM1++ camtu. Terus grab n bayar.
                             Jenis kain chiffon siap beading kat dada, tangan n kaki baju. Alhamdulillah

9. Veil@selendang : Sudah terbeli awal warna cream. Hurm..bantai jela pakai. xnak membazir. hukhuk
                               Anak tudung owning peach terang camtu. Ni pon pakai jela.(sangat redha.)

10. Mekap : Da booking dengan MUA freelance ni. Harga bole tahanla. Saje mencube maklumla saya
                    ni bukan pemakai mekap tegar. Takot muka yang buruk jadi buruk. hukhuk...

11. OP : mula2 nak minta adik je..last minit bgtau xdapat balik lak..adoyai poning eh. nak cari yg murah2.
              minta tlg membe opis la.. huhu

12. Doorgift :  TIADA..sekian (mama xbagi)

13. Hantaran : Kire almost done lah.. tinggal cupcakes nak amik jumaat depan. chocolate beli last2 nanti.
                      
14. Bilik : cari cadar yang ada labuh tepi tu..sedap skit mata.. :-)

* Da xtau nak update pe lagi..otak da tepu..keje opis belambak..mane nak settle tunang lagi..warghh!!!!!
   Moral : kuatkan semangat
               siapkan keje sebelum cuti
               masukkan duit dalam sampul awal2 untuk bayaran nanti. phew!!

                 

Sunday, September 11, 2011

Dua Puluh Hari Lagi....L.O.V.E

Asslammualaikum my love... : p

First saya nak share berita penting kepada sesiapa yang sudi singgah blog saya ni....

Pada :
01 OKTOBER 2011

Bertempat di :
Taman Sri Putra

Acara :
Majlis Pertunangan Yusnizam & Nabila


Persiapan sepanjang masa sebulan yang terhad ni berjalan dengan baik. Alhamdulillah semua memberi kerjasama dan idea yang bernas untuk diaplikasikan. Faham2 sajela saya ni merupakan anak sulung. Memang blur n konfius jap pasal persiapan yang perlu dilakukan. Nasib dengan menyimpan wang secara berdikit-dikit dulu dapat membantu saya dari segi memberi material yang diperlukan. Terima kasih juga kepada insan2 yang sudi sgt membantu saya sepanjang persiapan ini.. Xpe2 jangan risau anda bukan penyibok dan  saya xkesa kalau cadangan tu dapat membantu.

Jom semak list untuk Majlis Pertunangan :-
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.

Okla.... till then. da ngantuk sangat rasa mata ni.Love u semua.