Tuesday, January 31, 2012

Hiv test - done!!

Salam semua...

Alhamdulillah hari ni da settle satu lagi prosedur perkahwinan - Hiv test.

Hari ni keje half day la.. Sebab nak pergi buat ujian Hiv tu.

So,My Other Half pick me up at 2 pm and pegi kedai makan dulu sebab da lapar giler.

Lepas da memuaskan nafsu lapar,terus shoot pergi Klinik Kesihatan Jenjarom.

Nasib baik masa sampai xramai sangat orang. So,terus pergi kaunter dan isi borang.


Alhamdulillah da isi borang sume pas balik kat kaunter dan tunggu sampai di panggil pulak.



No 0127 - mine  
No 0128 - My Other Half

Tunggu pulak kat section saringan sebelum nurse panggil. Xlama pon dalam 5 minit duduk nurse tu panggil.

Then nurse tu pon suruh isi kad warna coklat bersama dengan pasangan. siap briefing lagi pasal Hiv tu.
So far i n My other half aware tentang penyakit ni. After nurse tu terangkan sume dia pon start nak cucuk.

Tapi masa tu single2 la cucuk kan. My Other Half da cuak sebab dia takut kena inject. Haahhahah

Then sampai masa dia pulak.... 


My Other Half yang da cuak

Bertahan..bertahan..huhui
Muka lega da lepas buat Hiv test..huhu

Lepas tu tunggu doc panggil untuk reveal result. Tapi kan confius sikitla sebab doc tu xcakap kita positif ke negatif ke.. Doc tu tanya kita faham x hiv tu ape.. Then tanya bila nak kawen la.. etc..etc..

Last but not least, doc tu tanya i direct je... " Awak ni merancang keluarga ke? " 
I pon cakap x la.. Then doc pon bagi i asid folik. Katanyer baik untuk wanita yang bakal hamil.


I rasa sebulan nak wedding baru i makanla kot pil ni.. Tu pon klu xlupe.. My Other Half da senyum2 je masa amik kat farmasi tadi. Huhu.. Malu i. Hahahaha.......

Okla tu je yang nak share buat masa ni.. Alhamdulillah banyak yang da settle terutamanye barang-barang hantaran dua belah pihak. Adala skit2 yang tinggal tunggu gaji bulan depan lak. hoho...

Till then for the next story bebeh!!

Love 

Bella







1 comment: